dimarts, 28 de setembre del 2010

La Ronda del Vallès: Consens i respecte mediambiental

Hem llegit el text i hem pogut apreciar les propietats del text, té les fonamentals, que són la coherència, la cohesió, l'adequació i la correcció lingüística, però no creiem que sigui l'ordre apropiat. 
Principalment ha de constar d'un títol, que l'hem utilitzat nosaltres també com a entrada del nostre blog.
Seguidament ha d'haver-hi una introducció, en aquest cas ens explica una tesi, una opinió sobre la carretera de la Ronda del Vallès,  gent defraudada per l'estat final i per les conseqüències mediambentals que ha comportat la seva construcció. 
També ha de constar d'un desenvolupament amb un fet i una conseqüència, en aquest cas el fet és la construcció d'aquesta nova carretera que tant bones expectatives donava i les conseqüencies són la destrossa del paisatge terrasenc, i que malmet el medi ambient amb una contaminació acústica i ambiental. 
Per anar concluïnt l'article, s'ha de poder trobar una conclusió que ens reafirmi la seva opinió, que en aquest cas el que fa es remarcar les coses bones d'aquesta carretera, les portes que obre a moltes poblacions i ciutats, etc. 
En aquest cas no ens sembla gaire coherent ja que s'ha passat majoritàriament tot el text parlant de les dificultats que aporta aquesta construcció i a la conclusió finalitza dient les seves virtuds i això pot confondre la idea del lector sobre l'opinió del autor de l'article.
Per finalitzar l'escrit, ha de constar per norma del nom i la població del autor.
En aquest cas, se'ns anomena, però no ens diu la seva població si no que ens diu la seva funció.

3 comentaris: